Over De Pauperhut

Ons dorp Marijenkampen ligt in een prachtige omgeving. Wij wonen daar met onze gezinnen en dieren in verbouwde boerderijen die ooit kleine ‘pauperhutten’ geweest zijn. Wie zich heeft verdiept in de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid weet dat Marijenkampen oorspronkelijk een desperado dorp was. Hier woonden de allerarmsten en paupers die uit de kolonie waren gezet door bijvoorbeeld wangedrag. Gelukkig is het nu goed vertoeven in Marijenkampen.

Toeristische trekpleisters Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen voor ons op fietsafstand. In deze schitterende wereld is van alles moois te vinden. De vrouwen van De Pauperhut trekken wekelijks met de honden de natuur in. Het bos grenst aan onze woningen. Tijdens deze wandelingen, vinden we vaak prachtige materialen die ons weer inspireren om er wat moois van te maken. Struinen doen we ook bij onze leveranciers, altijd op zoek naar iets speciaals voor de winkel.

Naast ons eigen werk, steken we onze tijd en energie in De Pauperhut en staan we graag voor je klaar. Naast de webwinkel zijn we in maart 2019 gestart met onze eigen showruimte in Eesveen. Nu kan iedereen onze collectie ook in het echt bekijken. Bestellingen via de webwinkel kunnen hier worden afgehaald. Iedere zaterdag is de showruimte open voor bezoekers of op afspraak. Je vind ons bij boer Piet Hartkamp op het erf in een oude koestal. Een prachtige, landelijke locatie! Daarnaast zijn we ook regelmatig te vinden op markten of organiseren we onze eigen sfeerdagen. Houd de webwinkel, Facebook pagina of Instagram in de gaten.

“Tot kiek es!”

Een warme groet,

José en Nienke

De Dames van De Pauperhut

 

Links op de foto zie je Nienke en naast haar staat José. De foto is genomen tijdens de opening van de showruimte in Eesveen.

Twee vriendinnen die elkaar gevonden hebben in Marijenkampen. Hun gezamenlijke interesse voor sober, sfeervol en landelijk wonen is het begin geweest van het ontstaan van De Pauperhut.