‘Goeie’, welkom bij ‘De Pauperhut’!

Met deze groet heet ik je een warm welkom toe in mijn webwinkel!

Een groet die kenmerkend is voor onze ‘boeren’ streek, gemoedelijkheid en hartelijkheid, namelijk het mooie buurtschapje Marijenkampen in de kop van Overijssel. Hier woon ik, Nienke, met mijn gezin, huisdieren en klein vee. Marijenkampen is van oudsher een desperado-kolonie van ‘De Maatschappij van Weldadigheid’, waar men hutten maakte van plaggen en turf door de paupers, arme mensen, waar soberheid en vlijt een rol speelde. Met respect voor deze waarden en trots op mijn ‘wortels’ is het idee ontstaan begin 2018, toen nog met mijn fijne en goede vriendin én buurvrouw José, om een webwinkel in landelijke, sober en pure woonaccessoires op te zetten, die een kleine link hebben met de ‘Maatschappij van Weldadigheid’.

De producten kunnen uniek in zijn soort zijn, doordat ze op ambachtelijke wijze gemaakt zijn en ze oud en sleets zijn; ze kunnen dan ook mooie gebruikerssporen en oneffenheden bevatten, die het verhaal van het product op de juiste manier weergeeft; perfect voor in een landelijk interieur!

Door mijn passie voor het landelijke en natuurlijke materialen, tracht ik je een bijdrage te leveren in het wonen in weldaad ofwel het gerieflijk wonen. Met persoonlijke aandacht en een stukje van mijzelf hoop ik je een prettige en ‘goeie’ ervaring te mogen geven.

Over De Pauperhut

Mijn dorp Marijenkampen ligt in een prachtige omgeving. Ik woon daar met mijn gezin ( manlief, zoon en 2 dochters) en dieren in een verbouwde boerderij met rieten kap. Wie zich heeft verdiept in de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid weet dat Marijenkampen oorspronkelijk een desperado dorp was. Hier woonden de allerarmsten en paupers die uit de kolonie waren gezet door bijvoorbeeld wangedrag. Gelukkig is het nu goed vertoeven in Marijenkampen.

Toeristische trekpleisters Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen voor hier op fietsafstand. In deze schitterende wereld is van alles moois te vinden. Regelmatig lopen José en ik met onze honden de natuur in. Het bos grenst aan onze woningen. Tijdens deze wandelingen, vinden we vaak prachtige materialen die ons weer inspireren om er wat moois van te maken. Struinen doe ik ook bij de leveranciers, altijd op zoek naar iets speciaals voor de winkel. In de hoop jou, mijn gewaardeerde klant, blij te kunnen maken met wat nieuws voor in je interieur! Iets waar je lang van kan genieten. Tijdloos en van hoogwaardige kwaliteit.

Naast mijn andere baan, steek ik graag mijn tijd en energie in De Pauperhut. In Blesdijke heb ik een uniek plek in en om kasteel Olt Stoutenburght. Mijn thuis. Want op dit plek ben ik geboren en getogen. Mijn vader bouwt dit bijzondere kasteel en heeft mij de liefde voor de natuur en al het moois op deze wereld overgebracht.

Ik hoop in de toekomst een eigen “pauperhut” te kunnen realiseren op het terrein bij het kasteel. Hiermee zijn wij drukdoende…

Er staan nog mooie dingen te gebeuren…

Volg De Pauperhut via Instagram, Facebook of de website.

“Tot kiek es!”

Een warme groet,

Nienke