‘Goeie’, welkom bij ‘De Pauperhut’!

Met deze groet heten wij je een warm welkom toe in onze webwinkel!

Een groet die kenmerkend is voor onze ‘boeren’ streek, gemoedelijkheid en hartelijkheid, namelijk ons mooie buurtschapje Marijenkampen in de kop van Overijssel. Hier wonen wij, Nienke en José, met onze gezinnen, huisdieren en klein vee. Marijenkampen is van oudsher een desperado-kolonie van ‘De Maatschappij van Weldadigheid’, waar men hutten maakte van plaggen en turf door de paupers, arme mensen, waar soberheid en vlijt een rol speelde. Met respect voor deze waarden en trots op onze ‘wortels’ is het idee ontstaan om een webwinkel in landelijke en sobere woonaccessoires en leefstijlproducten op te zetten, die een link hebben met de ‘Maatschappij van Weldadigheid’. Vandaar de naam ‘De Pauperhut’.

Onze producten kunnen uniek in zijn soort zijn, doordat ze op ambachtelijke wijze gemaakt zijn en ze oud en sleets zijn; ze kunnen dan ook mooie gebruikerssporen en oneffenheden bevatten, die het verhaal van het product op de juiste manier weergeeft; perfect voor in een landelijk interieur!

Door onze gemeenschappelijke passie voor het landelijke en sobere, trachten wij je een bijdrage te leveren in het wonen in weldaad ofwel het gerieflijk wonen. Met persoonlijke aandacht en een stukje van onszelf hopen wij je een prettige en ‘goeie’ ervaring te mogen geven.

Over De Pauperhut

Ons dorp Marijenkampen ligt in een prachtige omgeving. Wij wonen daar met onze gezinnen en dieren in verbouwde boerderijen die ooit kleine ‘pauperhutten’ geweest zijn. Wie zich heeft verdiept in de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid weet dat Marijenkampen oorspronkelijk een desperado dorp was. Hier woonden de allerarmsten en paupers die uit de kolonie waren gezet door bijvoorbeeld wangedrag. Gelukkig is het nu goed vertoeven in Marijenkampen.

Toeristische trekpleisters Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen voor ons op fietsafstand. In deze schitterende wereld is van alles moois te vinden. De vrouwen van De Pauperhut trekken wekelijks met de honden de natuur in. Het bos grenst aan onze woningen. Tijdens deze wandelingen, vinden we vaak prachtige materialen die ons weer inspireren om er wat moois van te maken. Struinen doen we ook bij onze leveranciers, altijd op zoek naar iets speciaals voor de winkel.

Naast ons eigen werk, steken we onze tijd en energie in De Pauperhut en staan we graag voor je klaar. Naast de webwinkel zijn we in maart 2019 gestart met onze eigen showruimte in Eesveen. Maar tijdens de heftige Corona crisis hebben wij helaas moeten besluiten om te vertrekken uit Eesveen. Inmiddels hebben wij in Blesdijke een uniek plek gevonden in kasteel Olt Stoutenburght.  Hier kan je onze collectie ook in het echt bekijken. Bestellingen via de webwinkel kunnen hier worden afgehaald. Je bent, op afspraak, welkom! Daarnaast zijn we ook regelmatig te vinden op markten of organiseren we onze eigen sfeerdagen. Houd de webwinkel, Facebook pagina of Instagram in de gaten.

“Tot kiek es!”

Een warme groet,

José en Nienke

De Dames van De Pauperhut

 

Links op de foto zie je Nienke en naast haar staat José. De foto is genomen tijdens de opening van de showruimte in Eesveen.

Twee vriendinnen die elkaar gevonden hebben in Marijenkampen. Hun gezamenlijke interesse voor sober, sfeervol en landelijk wonen is het begin geweest van het ontstaan van De Pauperhut.