Nieuws

De Pauperhut & Paard en Erfgoed 2018

Vandaag zijn we druk bezig geweest met de voorbereiding van het evenement Paard en Erfgoed in Boschoord. De Pauperhut staat met een deel van haar producten op deze landelijke fair. Omdat we niet alles mee kunnen nemen, besluiten we nu samen wat wel en wat niet mee mag. En dat is best lastig. Vachten, kransen, kruiken, schalen, de gietijzeren paneelkandelaars en de potten gaan in elk geval mee. Ach, waarschijnlijk nemen we toch bijna de hele collectie mee. En gaan bij voorkeur met een lege bus weer terug naar Marijenkampen. Wij hebben er al erg veel zin in en hopen je daar te mogen begroeten. Volg ons op facebook en zie wat we nog meer te bieden hebben. Warme groet, José en Nienke

De Pauperhut

Wonen in Weldaad

Paneel / Luik kandelaars De Pauperhut

De paneel / luik kandelaar is een eigen ontwerp van De Pauperhut. Door een flinke verzwaring toe te passen aan de bovenzijde is deze kandelaar erg geschikt om aan een kast, muurrichel of paneeldeur te hangen. Je kan een stompkaars plaatsen op het plateau, maar wij verkopen de kandelaars met een glazen waxinelichthouder. Er zijn bij De Pauperhut meerdere varianten verkrijgbaar. En goed nieuws: we hebben ze volop!

Hoewel deze rammen binnen prima tot hun recht komen zijn ze ook geschikt voor buiten. Binnen hebben we ze bij klanten al als boekensteun zien staan of prominent op tafel. Wanneer je deze zware, stenen rammen buiten laat staan kan de kleur wel iets veranderen. Weer en wind laten dan hun sporen na.

Maar misschien wordt de ram er alleen maar mooier van.

Kijk zo maar eens in onze webwinkel of de rammen nog voorradig zijn.

De Pauperhut legt de nadruk vaak op unieke items. Unieke exemplaren. Unieke stukken. Unieke collectie etc. Wat is dan tegenwoordig nog uniek? We zijn ons ervan bewust, dat bijna alles maakbaar is tegenwoordig. Wat is dan nog zo speciaal of bijzonder? Voor ons betekent dat geen massaproductie. Of van oude materialen weer iets nieuws maken. We zijn behoorlijk kritisch wanneer we iets inkopen. We stellen onszelf vaak de vraag: “hadden ze deze materialen ook al in de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid?” of ” past dit bij de filosofie van De Pauperhut?”. Er is zoveel moois te vinden, maar wij proberen trouw te blijven aan ons concept.

Laat ons weten wat je van onze collectie vindt. We zullen altijd proberen om De Pauperhut te verbeteren en houden graag rekening met de wensen van jou, onze gewaardeerde klant.

Op het gebied van kandelaars is veel te vinden, ook bij De Pauperhut. Toch is de één net even wat specialer dan de ander. Zo ook onze kaarshouder gemaakt van oude gewichten.  Deze zware kandelaar is een uniek item voor in je sobere interieur en is makkelijk ergens tussen te plaatsen. Door de degelijke, zware kwaliteit is het een kandelaar die een leven lang mee gaat.

Wij zijn dol op natuurlijke, pure materialen. Sommige dingen zijn gewoon mooi zoals ze zijn. En de natuur heeft zoveel moois te bieden.

LIGHTING