Nieuws

De Pauperhut & Paard en Erfgoed 2018

Vandaag zijn we druk bezig geweest met de voorbereiding van het evenement Paard en Erfgoed in Boschoord. De Pauperhut staat met een deel van haar producten op deze landelijke fair. Omdat we niet alles mee kunnen nemen, besluiten we nu samen wat wel en wat niet mee mag. En dat is best lastig. Vachten, kransen, kruiken, schalen, de gietijzeren paneelkandelaars en de potten gaan in elk geval mee. Ach, waarschijnlijk nemen we toch bijna de hele collectie mee. En gaan bij voorkeur met een lege bus weer terug naar Marijenkampen. Wij hebben er al erg veel zin in en hopen je daar te mogen begroeten. Volg ons op facebook en zie wat we nog meer te bieden hebben. Warme groet, José en Nienke

De Pauperhut

Wonen in Weldaad

Paneel / Luik kandelaars De Pauperhut

De paneel / luik kandelaar is een eigen ontwerp van De Pauperhut. Door een flinke verzwaring toe te passen aan de bovenzijde is deze kandelaar erg geschikt om aan een kast, muurrichel of paneeldeur te hangen. Je kan een stompkaars plaatsen op het plateau, maar wij verkopen de kandelaars met een glazen waxinelichthouder. Er zijn bij De Pauperhut meerdere varianten verkrijgbaar. En goed nieuws: we hebben ze volop!

Hoewel deze rammen binnen prima tot hun recht komen zijn ze ook geschikt voor buiten. Binnen hebben we ze bij klanten al als boekensteun zien staan of prominent op tafel. Wanneer je deze zware, stenen rammen buiten laat staan kan de kleur wel iets veranderen. Weer en wind laten dan hun sporen na.

Maar misschien wordt de ram er alleen maar mooier van.

Kijk zo maar eens in onze webwinkel of de rammen nog voorradig zijn.

De Pauperhut legt de nadruk vaak op unieke items. Unieke exemplaren. Unieke stukken. Unieke collectie etc. Wat is dan tegenwoordig nog uniek? We zijn ons ervan bewust, dat bijna alles maakbaar is tegenwoordig. Wat is dan nog zo speciaal of bijzonder? Voor ons betekent dat geen massaproductie. Of van oude materialen weer iets nieuws maken. We zijn behoorlijk kritisch wanneer we iets inkopen. We stellen onszelf vaak de vraag: “hadden ze deze materialen ook al in de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid?” of ” past dit bij de filosofie van De Pauperhut?”. Er is zoveel moois te vinden, maar wij proberen trouw te blijven aan ons concept.

Laat ons weten wat je van onze collectie vindt. We zullen altijd proberen om De Pauperhut te verbeteren en houden graag rekening met de wensen van jou, onze gewaardeerde klant.

Op het gebied van kandelaars is veel te vinden, ook bij De Pauperhut. Toch is de één net even wat specialer dan de ander. Zo ook onze kaarshouder gemaakt van oude gewichten.  Deze zware kandelaar is een uniek item voor in je sobere interieur en is makkelijk ergens tussen te plaatsen. Door de degelijke, zware kwaliteit is het een kandelaar die een leven lang mee gaat.

Wij zijn dol op natuurlijke, pure materialen. Sommige dingen zijn gewoon mooi zoals ze zijn. En de natuur heeft zoveel moois te bieden.

LIGHTING

Dat een sober interieur kil en koud zou zijn is gelukkig een fabel. Een sober interieur staat in onze beleving juist voor gerieflijk, warm en uitnodigend.

In onze webwinkel vind je dan ook veel kaarsen, kandelaars en windlichten.

In kaarslicht komt je interieur pas echt tot leven.

Houten kandelaars

Cakeblikken

Paneel/ deur / luik kandelaar

Lava steengrijs kandelaar

Vele soorten kandelaars, windlichten, waxinelichthouders van verschillende afmetingen en materialen. Kandelaars voor stompkaarsen, dinerkaarsen en waxinelichtjes. Bij De Pauperhut vind je tevens kaarsen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Kaarsen met een lange brandduur en van goede kwaliteit. Populair zijn ook onze geurkaarsen en de kaarsen in bijzondere afmetingen. De kleuren passen in een sober, puur, landelijk en stoer interieur.

Ons dorp Marijenkampen ligt in een prachtige omgeving. Toeristische trekpleisters Giethoorn en Nationaal Park Weerribben- Wieden liggen voor ons op fietsafstand. In deze schitterende wereld is van alles moois te vinden. De vrouwen van De Pauperhut trekken wekelijks met de honden de natuur in. Het bos grenst aan onze woningen. Tijdens deze wandelingen vinden we vaak prachtige materialen, die ons weer inspireren om er wat moois mee te maken. We hebben een bevriend stel in Marijenkampen wonen die geboren zijn met twee rechterhanden en een creatieve geest. Dit stel vult elkaar geweldig aan. Zij bedenkt en benut haar creativiteit en hij voert dit uit. Deze geweldige mensen helpen De Pauperhut met het bedenken en realiseren van unieke stukken, zo uit onze natuur. De houten klossen met veer is hier een prachtig voorbeeld van.

Er wordt nu hard gewerkt aan nog meer mooie producten. Volg ons op fb en zie wat voor leuks er binnenkort nog meer te vinden is in onze webwinkel.

De wollen geurzakje’s zijn ook een voorbeeld van wat geproduceerd is in Marijenkampen. Het grove, grijze breisel van wol is een lust voor het oog in je linnenkast. We hebben de gebreide zakjes gevuld met heerlijk geurende lavendel van uitstekende kwaliteit. Eigenlijk zijn ze ook erg leuk om cadeau te geven. Omdat ze door De Pauperhut zelf ontworpen en gemaakt zijn is de oplage van deze geurzakje’s beperkt en kan je met recht zeggen dat je iets heel bijzonders cadeau kan geven.

Geurzakjes

Wol gevuld met lavendel

Soms bieden we gebruikte voorwerpen aan. Het zijn veelal producten met een verhaal. Wanneer de kleur, vorm en materialen ons aanspreken en het past binnen een sober, landelijk interieur dan mag het in de webwinkel.

Onze geschiedenis is ondanks de grote armoede erg rijk. We proberen zoveel mogelijk producten te vinden die ook in de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid te vinden waren. Zoals materialen als hout, klei, vachten, tin, gietijzer. Denk ook aan klompen, jute, wol, kant etc.

Natuurlijk is het vertaald naar het heden. Maar de boodschap is vooral dat eerlijke, pure en sobere producten tijdloos en prachtig zijn in onze ogen.